Volker Hömberg

Presentations
Time ID Session topic  
08.12.2021
12:53–13:16
 
Available strategies
Talk time: 18 + 5 min
In session:
Workshop 5
The plegic arm: Ways to impairment-oriented rehabilitation

08.12.2021
14:10–14:40
 
Basics of sensory motor learning
Talk time: 30 min
In session:
Young clinicians teaching day 3

08.12.2021
14:40–15:10
 
Differential therapies in motor rehabilitation
Talk time: 30 min
In session:
Young clinicians teaching day 3

08.12.2021
15:10–15:40
 
The use of physical treatment measures
Talk time: 30 min
In session:
Young clinicians teaching day 3

08.12.2021
16:30–17:00
 
Pharmacology in neurorehabilitation
Talk time: 30 min
In session:
Young clinicians teaching day 4

08.12.2021
17:00–17:35
 
Introduction. The role of intensity in impairment oriented neurorehabilitation
Talk time: 30 + 5 min
In session:
Workshop 12
How to create „enriched environments“ in human motor rehabilitation

08.12.2021
18:40–18:45
 
Welcome words of the vice-president of EFNR
Talk time: 5 min
In session:
Opening

09.12.2021
08:55–09:20
 
Pharmacological options
Talk time: 20 + 5 min
In session:
Symposium 6
Neglect

09.12.2021
15:30–16:05
 
Homo ludens: Games and Plays in Neurorehabilitation
Talk time: 30 + 5 min
In session:
Symposium 11
The pivotal role and the importance of motivation in neurorehabilitation

10.12.2021
10:00–10:23
 
Current state of affairs
Talk time: 20 + 3 min
In session:
Symposium 20
Pharmacology in neurorehabilitation

10.12.2021
11:30–12:30
 
An ehealth platform, a medical datamarket & the first healthcare metaverse
Talk time: 60 min
In session:
Industrial Symposium

10.12.2021
14:44–15:01
 
Incidence of Long-COVID problems
Talk time: 14 + 3 min
In session:
Symposium 22
Long-COVID – Chimera or reality?

Vorsitz
Time Session title  
09.12.2021
10:00 – 11:00
Plenary 2
Neurorehabilitation – where did we come, where do we go?
Chair
Time Session title  
08.12.2021
12:30 – 13:40
Workshop 5
The plegic arm: Ways to impairment-oriented rehabilitation
08.12.2021
17:00 – 18:10
Workshop 12
How to create „enriched environments“ in human motor rehabilitation
09.12.2021
12:40 – 13:50
Symposium 9
Stroke rehabilitation
09.12.2021
15:30 – 16:40
Symposium 11
The pivotal role and the importance of motivation in neurorehabilitation
10.12.2021
10:00 – 11:10
Symposium 20
Pharmacology in neurorehabilitation
10.12.2021
12:50 – 13:50
Plenary 4
Erfolge und Grenzen der kognitiven Neurowissenschaft aus philosophischer Sicht
10.12.2021
18:20 – 19:05
Special lecture
The human brain project: Where are we
11.12.2021
12:50 – 14:00
Symposium 39
Special session: Creativity